Carver een dag mee met de thuiszorg

Om erachter te komen hoe een Carver mee kan helpen bij de thuiszorg is de Carver een paar dagen mee geweest met een thuiszorgmedewerker. In deze blog volgen we de ochtenddienst van de medewerker en vertelt zij ons over haar ervaringen.

Start de dag goed met Carver

Om half zeven gaat de wekker: douchen, aankleden, snel wat eten en dan de auto in. En dan geen normale auto, een Carver. Het leuke en handige vervoersmiddel zorgt direct voor een lach op mijn gezicht; zo begint de dag positief. 

Op naar het eerste zorgmoment bij mevrouw. Normaal rijd ik er zo’n 20 minuten over, met een Carver duurt het maar een kwartier, vijf minuten per zorgmoment kan veel uitmaken.

Nadat ik mevrouw heb aangekleed en haar heb geholpen met de ochtendroutine heb ik tijd over om een extra klusje te doen. Ik neem afscheid van mevrouw en rijd door naar het volgende zorgmoment.

De Carver in gebruik bij de thuiszorg

In de Carver verbind ik mijn telefoon met het bluetooth systeem en luister ik naar mijn favoriete afspeellijst. Het is erg druk op de weg, maar lang hoef ik niet te wachten, de meeste verkeersopstoppingen rijd ik voorbij. Dankzij de Carver kan ik tussen zorgmomenten door ontspannen. 

Eenmaal aangekomen bij de flat van mevrouw parkeer ik de Carver voor het gebouw; ik weet dat mevrouw gaat mopperen als ik te laat ben. Vandaag is dat niet het geval, ik ben ruim op tijd en bel aan. Ik word ontvangen met een brede glimlach en na een kopje thee begin ik met stofzuigen. Mevrouw helpt graag mee en haalt een doekje door de badkamer. Ik krijg nog een kopje thee en een koek aangeboden; ik weet dat mevrouw het gezellig vind als ik nog even blijf. Maar na tien minuten moet ik echt gaan. 

Snel rijd ik door naar het volgende zorgmoment. Ik ben aan de late kant, maar gelukkig kan ik snel doorrijden. Ik bespaar weer vijf minuten omdat ik geen parkeerplek hoef te zoeken met mijn Carver. Ik klop aan bij meneer en overhandig hem de krant die ik altijd voor hem mee heb. Hij ziet de Carver staan en kijkt verbaasd, ik leg hem uit wat voor geweldig voertuig het is en laat hem zien hoeveel laadruimte ik wel niet heb. Meneer is zo te merken in een goede bui en staat het voertuig te bewonderen. Ik verzorg de wonden van meneer en help hem met zijn steunkousen. Wanneer ik vertrek zwaait meneer mij uit.

Ook handig na het werk

Mijn ochtenddienst zit er op. Dankzij de Carver heb ik vanochtend een extra zorgmoment op me kunnen nemen. Op mijn gemak rijd ik richting huis en stop bij de supermarkt om boodschappen te halen. Twee tassen vol, één doe ik in de achterbak, de ander op de passagiersstoel. Thuis gaat de Carver met een verlengsnoer in het stopcontact en is na een uur weer vol.